Information - Kontakt

Tidligere versioner af sprogkurset:

Versionen fra 2006 til 2014. Disse versioner er/ var brugervenlige for pc'er men ikke for smartphones.


Versionen fra 2015. Denne version er/ var brugervenlig for for android og windows enheder. Men ikke for iphones og lignende.


Versionen fra 2016 er brugervenlig for alle systemer og skærmstørrelser.

Downloads:

Her kan du downloade hele sprogkurset som en lydfil, i forskellige lydkvaliteter og forskellige formater:


MP3-filer bruges i Windows (Microsoft), Android (Google) og OS X (Apple):

FM kvalitet. Størrelse på 5,6 MB

AM kvalitet. Størrelse på er 2,8 MB


WMA- filer bruges også i Windows (Microsoft):

CD kvalitet. Størrelse på filen: 5,6 MB

FM kvalitet. Størrelse på filen: 2,1 MB

Talekvalitet. Størrelse på filen: 0,7 MBHistorie:

Dansk Grønlandsk Sproggruppe blev oprette i år 2005 med det formål at forbedre dansktalendes muligheder for at lære at tale grønlandsk og for grønlandsk talende, som ønskede at forbedre deres danske udtale. Bolatta Silis-Høegh foretog den oprindelige oversættelse fra dansk til grønlandsk og Julie Bertelsen indtalte de grønlandske og danske lyde. Ebbe Kristensen tog sig af koordinering og hjemmeside design.


I 2005 var Internettet endnu langtsomt i de grønlandske bygder. Derfor blev hjemmesiden dengang designet, så den fyldte så lidt som muligt. Lydfilerne blev gjort så små som mulige og billeder blev undgået. Google  registrerede dengang hjemmeside med følgende bedømmelse: Siderne på websitet tager i gennemsnit 0,3 sekunder at indlæse (opdateret den 09/06/2012). Dette var hurtigere end 99 % af websites (i resten af verden).

 

Det første sprogprogram blev lagt ud på Internettet i år 2006 men levede sine første år i ubemærkethed. I april 2010 blev sprogprogrammet igen lagt ud på Internettet på sin nye web-adresse: www.sermersooq.dk og dagspressen blev informeret. Mere end 10.000 besøgende har været/ var i kontakt med hjemmesiden i det første år - 2010 til 2011. Fra 1 april 2010 og indtil december måned 2015 har der været mere end 100.000 besøgende på sprogsiden.


Dansk Grønlandsk Sproggruppe besluttede i 2011, på baggrund af de mange besøgende, at frigive begyndersprogkurset for alle der måtte være interesserede i at lære at tale grønlandsk eller i at forbedre deres danske udtale. Private virksomheder og offentlige institutioner er således velkomne til at downloade sprogkurset og give det som tilbud til deres ansatte.


I årene 2015 og 2016 blev hjemmesiderne gjort mobilvenlige. Først for android- og windows-  telefoner og siden for iphones.


Vi er nu fremme i 2020. Brug corona tiden til at lære at tale grønlandsk. Online kurser er særdeles velegnede til hjemmeundervisning.


Denne webside er version 16.1

Alle kommentarer er velkomne.


Med venlig hilsen

Dansk Grønlandsk Sproggruppe


Kontakt:

Du er altid velkommen til at sende en e-mail:

kontakt@sermersooq.dk


Links:

1. Opdag grunden til dine læseproblemer: Læsning og studium

2. Byg din egen båd: Selvbyggerbåden Alaskan

3. Her kan du finde et begynderkursus i: Grønlandsk - Engelsk